2019-08-26 357 views
the starred 在筲箕灣已大半年有多,食過嘅同事大部分都讚賞有加!也隔三差五打去訂檯食lunch,我呢,由於種種原因各種理由未能前往今天提前完成手頭上的工作,覺得應該慰勞下勤力的自己由入落樓到去到餐廳花咗我哋7-8分鍾(比我想像中要近、要快啦)到達時已經係2點有多,望住出邊電視餐牌好失落,因為已是下午茶餐。這時有位穿着牛仔裙的靚女打開門:hi,裡面有位,睇下啱唔啱食?我剛想發問有冇其他嘢食時,個靚女好醒目地笑住話:正餐都可以㗎,可以入來睇睇餐牌……醒目加分!笑容有禮貌加分!於是,我哋坐低咗響餐廳最裡面4人座位。下午茶A自家製香草麵包,淡淡的香草濃濃的芝士中間係惹味的茄碎酱及流心蛋。切開,果然流心,蘸麵包食,真滋味下午茶C其實本來唔係想叫尼個餐的,但抵擋不了芝士和魚和蜜糖芥末汁的誘惑。紅糙米飯軟硬適中魚好滑芝士好濃郁仲拉絲添㗎午餐K尼個係同事極力推介的,大大件三文魚我覺得味道正好,魚肉嫰,不裂不糙,也不腥氣,仲滿滿Omega.好興奮,3杯嘢飲,3個餐。埋單2百兩蚊。正餐有兩款湯可選擇,都有配香草包。但我哋叫咗下午茶A,所以我哋打包咗1碗湯,麵包和1杯橙茶走整體個感覺好似去咗間星
今天提前完成手頭上的工作,覺得應該慰勞下勤力的自己

醒目加分!笑容有禮貌加分!
於是,我哋坐低咗響餐廳最裡面4人座位。

下午茶A

下午茶C