2020-03-19 596 views
今晚帶爸爸食中菜,位於銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓的【樂天皇朝】,呢到既裝修好靚,好有特色,中間位置用荷花池設計及擺設,個環境感覺好舒服。職員仲好Nice,介紹特色飲品及招牌菜色比我地選擇。多款菜色,令我地樣樣都好想食,最後我地揀咗6款美食 + 1款甜品。一定要食既當然係招牌小籠包啦,因為有8款唔同口味,所以我地選擇👇🏻👇🏻👑皇朝小籠包(八色)👑原味(白)、川菜(紅)、蒜香(灰)、芝士🧀(黃)、人參(綠)、蟹粉🦀(橙)、鵝肝(啡)、黑松露(黑)。8款小籠包都係皮薄餡靚,滿滿既湯汁,各有不同味道既口感。我個人比較愛黑松露,味道特別香濃。🦀蟹粉小籠包仲令我感到有海洋氣息。🧀芝士小籠包口味特別。8款小籠包各有特色,仲一試愛上,味道非凡。💎撈拌海中寶酸酸辣辣好開胃,前菜食佢就最啱,香濃既汁伴勁爽口又夠彈牙既海蜇,又厚切又好大碟,伴有青瓜絲🥒及4隻爽脆蝦仁🦐🐠椒鹽小黃魚(1條)香脆小黃魚,煎到金光色,外皮香脆,內裡滑溜既嫩肉,一個人可以食哂一條,特別之處仲要用刀叉🍴食先感到津津有味😋🦀瑤柱芙蓉賽螃蟹香滑既蛋白配合鮮甜既蟹肉,中間有隻好大隻既流心蛋🥚,同香醋混合一齊食,真係好好食呀🤤🦐蝦仁酸

👑皇朝小籠包(八色)👑

🦐蝦仁酸辣湯
香味濃郁,又好足料既酸辣湯,仲有一隻隻既蝦仁🦐。睇見就令雙眼發光🤩,又酸又辣,非常惹味,湯係嘴內徘徊,令人非常回味,超級好飲。

🍜四川抄手拌麵
香辣拌麵配上4大隻嫩滑🥟豬肉餃子,皮薄多餡料,辣味令到有種不一樣既感覺,爽口拌麵配合辣汁🌶,非常惹味。

🍡擂沙湯圓
4大粒芝麻味擂沙湯圓,個粉皮好彈牙仲好煙煙韌韌,味道唔太甜,仲好好味🤤🤤🤤
👑皇朝小籠包(八色)
2020-03-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
👑皇朝小籠包(八色)
  • 蝦仁酸辣湯
  • 四川抄手拌麵