2017-01-14
君悦的餐廳,好多嘅價錢都令我呢位賣火柴小女孩覺得瘋狂,繼上次去食假日自助午餐,每位成為$880,但質素高真心講值得一食。今次就挑戰佢哋嘅日本餐,同樣星期六日都會做自助形式。價格係每位780+ 10% 如果評論相比之下隔離嘅西餐自助餐抵食好多,因為呢邊選擇唔多手卷每天只供應兩款,當日嘅係說吞拿魚同埋蟹肉沙律壽司都只係得六款,刺身呢都係六七款左右,而且選擇都係大路嘅甜蝦,魷魚,三文魚,吞拿魚等等,接着仲有其他小小嘅冷盤,以及長腳蟹,然後呢就會有佢哋比較出名嘅天婦羅同埋壽喜燒,去到後邊都係佢哋出名嘅鐵板燒款式呢大概就有五六款,有日本黃牛鵝肝大蝦等等,上列推薦呢度嘅鐵板燒魚超級好食,買分量十足嘅鵝肝蘋果而自助櫃位最後嘅部份呢就會有冷麵烏冬同埋一啲豚肉角,與甜品呢就有款式幾多而且質素幾高嘅,包括有豆沙煎餅啦綠茶紅豆卷同埋兩三款西式甜品而且雪糕呢都幾好味。其實數來數去呢你都會見到大概都唔多個24款食物,計落呢抵唔抵我自己就覺得一般般啦相比隔離嘅西餐廳過百款食物選擇呢咁同樣嘅價錢就應該西餐廳嗰邊抵食啲啊。買單見到八百幾蚊一位,實在係有點頭痛。只能說我呢啲賣火柴的小女孩,八百蚊食lunch。。。。
價格係每位780+ 10% 如果評論相比之下隔離嘅西餐 自助餐抵食好多,因為呢邊選擇唔多手卷每天只供應兩款,當日嘅係說吞拿魚同埋蟹肉沙律 壽司都只係得六款,刺身呢都係六七款左右,而且選擇都係大路嘅甜蝦,魷魚,三文魚,吞拿魚等等,接着仲有其他小小嘅冷盤,以及長腳蟹, 然後呢就會有佢哋比較出名嘅天婦羅同埋壽喜燒, 去到後邊都係佢哋出名嘅鐵板燒款式呢大概就有五六款,有日本黃牛鵝肝大蝦等等,上列推薦呢度嘅鐵板燒魚超級好食,買分量十足嘅鵝肝蘋果 而自助櫃位最後嘅部份呢就會有冷麵烏冬同埋一啲豚肉角, 與 甜品呢就有款式幾多而且質素幾高嘅,包括有豆沙煎餅啦綠茶紅豆卷同埋兩三款西式甜品而且雪糕呢都幾好味。