早前係網上團購見到呢間京香閣做緊優惠, $200幾蚊任食90分鐘高級京菜自助餐, 每位送原隻鮑魚花菇同埋花膠雞湯, 另外仲有京式片鴨, 小籠包等四十多款菜式任食, 非常吸引。今日約左爸媽黎食返餐, 預先慶祝父親節。😄京香閣位於上環無限極廣場, 商場連接上環港鐵站, 非常方便。我地訂左18:30枱, 到餐廳時已經差不多全場滿座。餐廳唔算好大間, 一入門口就見到師傅即場製作京式片皮鴨位置, 旁邊係自取任食區域, 京菜, 前菜, 酸辣湯等任食之外, 仲有飲品任飲。另外京式點心, 甜品就係用點餐紙點選, 任點任食。😙入座冇耐店員就上左每位一客的鮑魚花菇同花膠雞湯, 原隻鮑魚大大隻, 口感軟腍之餘富有彈性, 味道唔錯。花膠雞湯就唔大碗, 不過都有花膠, 雞湯味道鮮濃。👍京式片皮鴨有師傅在場不斷炮製, 鴨皮香脆, 加上配菜同醬汁, 非常惹味, 另外我地仲攞左鴨脾食, 鴨肉嫩滑多汁。👍前菜小食款式好多, 我地自製左幾碟京式四小碟, 食物質素唔錯, 平時係餐廳散點都差唔多要$100碟, 任食當然要食多d。😆主菜熟食種類都唔少, 不過我地對點心同甜品興趣比較大, 小籠包皮唔算好薄, 可以好好咁鎖住肉汁,

主菜熟食種類都唔少, 不過我地對點心同甜品興趣比較大, 小籠包皮唔算好薄, 可以好好咁鎖住肉汁, 唔會咁易穿窿。入口肉味鮮甜多汁, 我仲再叫多一客黎食, 不錯。😋

甜品方面我地叫左豆沙窩餅, 高力豆沙及脆麻花。每一份的份量都細細份, 我地可以試晒唔同款式甜品

埋單連加一每位都係二百幾蚊, 性價比確實唔錯!👍
$250 (Dinner)
Celebration
Father's Day