2023-02-10
鐘意食蠔嘅朋友我有好介紹🤗位於環擺花街喜多嬉牡蠣備有牡蠣放題(60分鐘 HK$398/位;90 分鐘 HK$498/位)放題時段內任食鐵板烤牡蠣或牡蠣刺身等🤤我地當然揀90分鐘😆餐廳生蠔來自日本直送新鮮運到✈️餐廳先來九款前菜(喜多嬉九品)包括有日本直送喜多嬉牡蠣刺身🦪同埋喜多嬉牡蠣茶漬飯,象拔蚌刺身🔪二色燒活白鰻🐟天婦羅秋葵🔥天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、沙律、日式漬物、手工月見燒鳥串🍢我特別喜歡牡蠣茶漬飯,味道好似平時食蠔仔粥😆個蠔湯好濃郁;仲有紫蘇葉吞拿魚蓉,天婦羅紫蘇葉口感好香脆,配上濃味吞拿魚蓉味道好夾😋餐廳除了日本生蠔、燒蠔、扇貝,茶漬飯同埋烏冬牡蠣刺身生蠔任點,生蠔面上伴着酢啫喱、蘿蔔蓉及蔥花,誘發簡單而清新的鮮味;而每隻生蠔都肥美厚身😋size差唔多有手掌咁大,好有鹹香海水味🤤另外任食仲有鐵板烤牡蠣/鐵板烤扇貝燒生蠔味道都好鮮甜,另外有XO 醬、蒜蓉醬、泰式辣醬任由自己調味,個人口味我就比較喜歡XO醬另外仲有散叫串燒可以點🍢🍢燒鳥皮釀蝦膠 $48雞皮燒到好香脆又夠惹味🔥裡面包住蝦膠🦐吃落好爽口😋燒鳥皮$28燒鳥七里香$38燒得好香,不需要灑上調味粉已經好夠味牡丹蝦 (2隻)$13
放題時段內任食鐵板烤牡蠣或牡蠣刺身等🤤
我地當然揀90分鐘😆餐廳生蠔來自日本直送新鮮運到✈️
餐廳先來九款前菜(喜多嬉九品)
餐廳除了日本生蠔、燒蠔、扇貝,茶漬飯同埋烏冬
牡蠣刺身
另外任食仲有鐵板烤牡蠣/鐵板烤扇貝
另外仲有散叫串燒可以點🍢🍢
燒鳥皮釀蝦膠 $48
雞皮燒到好香脆又夠惹味🔥裡面包住蝦膠🦐吃落好爽口😋
燒鳥皮$28
燒鳥七里香$38
燒得好香,不需要灑上調味粉已經好夠味
牡丹蝦 (2隻)$136
大隻🦐肉質好爽彈