2009-11-26
哈哈~ 好開心可以 平平試地 stonegrill, 星期日 book 了 2pm lunch ($99 set lunch 至 3pm 前供應)餐湯~ 蕃茄味, 酸酸地, 幾開胃餐包~兩款餐包 香草麵包幾軟熟,法包較硬, 沾些醋及橄欖油吃, 比 牛油味道更佳橙汁(西瓜汁 sold out)~ 似 新輝橙汁, 不似新鮮製?牛肩扒(兩塊)~ 非常好味, 肉汁豐富侍應作了簡單的介紹,由於石的溫度相當高,整個過程最緊要快,切開牛肩肉即放入口,食一件切一件, 一路燒, 一路切, 幾得意用鹽灑係石上面燒都好味, 保持原味, 好過燒汁,太濃味. 伴菜有青瓜、番茄及薯仔,放在石上烤至外層微脆,沾些醬汁吃,亦很惹味。Haagen Dazs 雪糕~ my favourite strawberry 味, 細細粒 , 如果大粒d 更happy.餐飲~ 凍檸茶~ 冇茶味, poor.現在好抵. ~ $99 set lunch, 打了個五折, 平時想吃同等質素的石在燒,要花上二三百元, 好飽!! 好滿足, credit card promotion 至 11月, well 11月 前 我想 再 試!
餐湯~ 蕃茄味, 酸酸地, 幾開胃
牛肩扒(兩塊)~ 非常好味, 肉汁豐富
用鹽灑係石上面燒都好味, 保持原味, 好過燒汁,太濃味.
餐飲~ 凍檸茶~ 冇茶味, poor.