2021-10-11 424 views
香港要搵一間人狗共融餐廳唔容易,喺市區更難。今次呢間餐廳位於梳士巴利道,仲有維港景色做陪襯,有寵物嘅朋友仔,係時候要過黎試吓😋入到去,店員知道我地今次有竉物🐩,專登俾咗個路口位我哋方便泊架車仔,餐廳內店員對竉物都好親切💯,會主動過嚟同狗仔打招呼,香港又多一間寵物友善餐廳🍴🐟Tuna Tartare: 頭盤嚟咗個吞拿魚他他,今次用左牛油果做配搭,味道酸酸地好開胃,加埋啲沙律菜一齊食口感冇咁dry, 呢個作為前菜真係好醒胃🐽Parma Ham “RISERVA”: 呢個頭盤,想特別介紹佢個puffs, 好似鹹水角嘅”皮”,但完全冇油膩感,配襯住24個月嘅Parma Ham, 絕對係新嘗試,但又出奇地好味😋🥘San Marzano Tomato Risotto: 食Risotto平時好怕佢嗰種好”流”嘅感覺,食兩啖就飽,但今次餐廳好醒,用咗新鮮蕃茄做配搭,食落去酸酸地嘅感覺,絕對食完可以再食🥩Sustainable Halibut Steak: 呢個主菜擺盤好靚,比目魚食落去好滑,雖然份量睇落唔多,但由於中間夾雜着一啲脆脆麵包片同薯仔🥔,飽肚感都好十足😝🍮Spasso Tiramisu: 呢

🍮Spasso Tiramisu: 呢個甜品係呢間餐廳嘅signature,食落去果然名不虛傳,傳統既mascarpone cream 食落去好creamy 同smooth🤤 , 再加上濃濃嘅酒香同埋可可粉,為今晚嘅菜式畫上完美嘅句號😘

⭐希望未來既香港會越來越多寵物友善餐廳,真正做到寵物和人類社會共融,支持領養,不棄養❤️
~~~~~~~~
😋味道: 9/10
📸賣相: 9/10