2016-03-15 3105 views
前一陣子,whatsapp group朋友話放假一齊去食「Butcher and Fries」Semi Lunch Buffet $198/ 位!包自助頭盤及甜品、自選主菜外,還可以薯條任食,聽落5錯!今日來到一試!位置於半山區,5熟路嘅我們找了一陣子...其實個COLD STARTER BUFFET都幾多野食,提供 5 款沙律,放在檯上任取,用上有機蔬菜,有煙三文魚沙律、西瓜火箭菜沙律、紅菜頭開心果羊奶芝士、黑松露藍芝士苦艾菜及番茄沙律。每款沙律 mix 了多種配料,層次豐富,爽口、清甜、鬆脆、鹹香、清新,各有不同口味,又做得幾好食啵!講下D頭盤先!西瓜火箭菜沙律灑上 Manchego 芝士,唧了鮮檸檬汁,更突顯西瓜鮮甜多汁,一個好特別嘅食法!而另一個黑松露藍芝士苦艾菜沙律用上比利時苦艾菜,十分爽脆,芝士味濃重,加上橙肉、合桃、橄欖及蜜糖松露汁,帶出豐富層次。呢個我至愛嘅三文魚沙律,D三文魚滿佈潤滑魚油,加上雞蛋碎、酸瓜、火箭菜,組合清爽。至於主菜(6款自選 1 款)我揀左個最LIGHT嘅香煎海鱸魚Pan-fried sea bass,魚肉煎得金黃色,魚肉跟骨分明,魚肉白淨又嫩滑,平
前一陣子,whatsapp group朋友話放假一齊去食
包自助頭盤及甜品、自選主菜外,還可以薯條任食,聽落5錯!

今日來到一試!位置於半山區,5熟路嘅我們找了一陣子...

各有不同口味,又做得幾好食啵!

至於主菜(6款自選 1 款)我揀左個最LIGHT嘅香煎海鱸魚Pan-fried sea bass,魚肉煎得金黃色,魚肉跟骨分明,魚肉白淨又嫩滑,平淡的味道帶海鹽味,滋味又新鮮!

伴碟的薯條都好大份,而且食完可再無限 refill
,味道都有水準,香脆又重薯味。

甜品(2款自選 1 款):芒果熱情果雪芭Mango & Passion Fruit Sorbet

最後呢個自選甜品,芒果熱情果雪芭,都是自家製,味道天然超冰涼,將肉類主菜的邪惡膩感完全掃清。呢個 lunch 值得返轉頭!
2015-09-10
$200 (Lunch)