2013-09-25
今晚受邀請到 Adrenaline 墨西哥之夜入倒黎 Adrenaline 感覺好 Modern, 似係一間高級o既酒吧同我以往對馬場o既感覺好唔同, 依度真係好 Relax..只要o係o甘好o既環境, 舒服地同朋友欣賞賽馬, 很不錯呢 ^^馬季期間, 每個星期三都有唔同主題o既 Happy Wednesday's 活動作為第一擊, 今晚 Adrenaline 舉辦o既係 ~ 墨西哥主題自助晚餐放 Buffet o既地方都以紅色為主調, 不知是否配合墨西哥火辣o既 Feel 呢.....說真食物選擇不多, 只有 10 多款吧, 而且食物 Re-fill 有點慢我第一次出去時, 都有很多空盤, 依 d 相係我行左幾次先影倒先見倒o既係放湯o既櫃檯, 有我最愛的雜菜湯飲左一啖, 一陣強烈的辣味一湧而上, 都幾辣架湯後面就係原隻香草燒雞, 是有專人即場切的肉質很滑有驚喜, 只是不太入味吧, 味道有點淡芝士蝴蝶粉, 醬汁好濃掛晒上去 d 粉倒食落有少少辣, 係我鐘意o既味道 ^^雜菜墨西哥式捲餅, 初初以為只係包住 d 菜原來裡面有好多飯, 食左一件好飽.....泠盤的芝士生蠔係比較有特色o既
同我以往對馬場o既感覺好唔同, 依度真係好 Relax..
先見倒o既係放湯o既櫃檯, 有我最愛的雜菜湯
飲左一啖, 一陣強烈的辣味一湧而上, 都幾辣架
湯後面就係原隻香草燒雞, 是有專人即場切的
肉質很滑有驚喜, 只是不太入味吧, 味道有點淡
芝士蝴蝶粉, 醬汁好濃掛晒上去 d 粉倒
食落有少少辣, 係我鐘意o既味道 ^^
雜菜墨西哥式捲餅, 初初以為只係包住 d 菜
原來裡面有好多飯, 食左一件好飽.....
泠盤的芝士生蠔係比較有特色o既食物
類似 cream cheese o既物體包住 d 蠔粒, 無咩腥味, 味道不錯呀
甜品方面 - 不是太出色, 偏甜o既口味我不喜歡
吃了 creme burlee, 但底下的 sauce 太甜了
反而菠蘿超多汁, 酸酸甜甜好好味
其實大部份人入黎, 都唔係為左食野, 是 Focus 在娛樂居多......
Buffet 包一杯野飲, 看一個完整賽事都要幾個鐘
肯定不夠啦, 我見好多人都會再自費再買野飲
食完野就周圍行下, 其實都幾多野玩架, 仲有賽馬遊戲玩 Tim
Adrenaline 場內有最新的創新科技設施 ibu, 係用觸控桌面螢幕操作o既
其實除左可以投注之外, 仲有齊騎師, 練馬師和賽事資訊
簡簡單單望晒所有資料, 唔使成日望住本書, 都幾方便
如果唔識, 在場仲有好多工作人員教你用, 完全無問題
而且仲有 Live Band , 仲有畫帥幫顧客畫漫畫 Tim
畫帥叔叔真係好好笑, 令到我地成班女仔好開心 ^^