啟德airside 這家主打正宗的意式pizza和pasta;餐廳以半開放式的設計,空間感十足,室內以繽紛色彩做主題,整個感覺令人覺得好有活力好精神,特別是牆上的壁畫,令到整間餐廳更有異國風情;最正就係侍應熱情又friendly,令到客人有種好welcome 嘅感覺,非常之好 🔮Aperol Spritz cocktail傳統的橙味Cocktail,食主菜之前來杯雞尾酒,來過醒一醒神先🔮Strawberry Swirl Frappe 士多啤梨旋風以新鮮的士多啤梨和自家製的雲呢拿雪糕造成的奶昔,奶香十足,士多啤梨的味道亦十分濃郁,偏甜到一點,實在是小朋友的至愛 🔮Beef carpaccio薄切生牛肉廚師的刀功十分厲害,每片生牛肉都好似紙咁薄,上面有honey mustard mayo,西班牙迷你甜椒和芝士沙律菜,將薄牛肉輕輕捲住沙律菜嚟食,入口牛味濃郁得來又帶芝士的鹹香和一點蔬菜清新的感覺,無論口感味道都很有層次 🔮Prawn Popcorn蝦米爆谷每隻蝦餃都大大粒絕對唔會好似爆谷咁嘅size,蝦球可以話係外脆內嫩,外面脆卜卜,非常香口,咬落蝦肉非常彈牙,再蘸一些自家製的他他醬,更加份

🔮Aperol Spritz cocktail

🔮Beef carpaccio薄切生牛肉

🔮Prawn Popcorn蝦米爆谷
每隻蝦餃都大大粒絕對唔會好似爆谷咁嘅size,蝦球可以話係外脆內嫩,外面脆卜卜,非常香口,咬落蝦肉非常彈牙,再蘸一些自家製的他他醬,更加份外惹味

🔮Pepperoni classic pizza
我一向都喜歡食薄身的Pizza,新鮮即叫即焗,上枱時熱辣辣又香噴噴,整個pizza面鋪上滿滿的Massarella cheese,辣肉腸香又舖到密密麻麻咁,芝士味非常濃,對於我呢個芝士控來講,真係可以話好食到停唔到口,熱辣肉腸甘香得來,辣度亦剛剛好,超級惹味,我一口氣食咗三片呀,大推👍

🔮Dolci
每日新鮮自家製的意式雪糕,入口軟綿綿滑溜,每球雪糕個size有成個網球咁大,仲有好多topping俾你加上去,我就揀咗薄荷朱古力和菠蘿椰子味,兩者味道都濃香,再加埋彩色脆糖和熊仔軟糖,更加滿足和甜蜜呀!
Strawberry Swirl Frappe
Dolci