2023-11-09 1980 views
Airside最搶眼嘅其中一間餐廳,一定 airside cafe莫屬,呢到嘅環境好自然令你想起K11嘅一間意大利餐廳,開揚無比嘅環境,其感覺就如尖沙咀同中環Fine dining餐廳一樣。聽過幾個街坊話幾好食,於是就去左約幾個朋友食下,前菜主菜一人揀一個,咁樣先至食多啲真啲。四款前菜都係好精彩,完全意想不到,個驚喜都算幾大。淺漬帶子加上了柚子後,鮮甜美味無比,好得人鐘意,應該無人不喜歡。魷魚加上了青檸汁同Pugua, Seaweed, Plum等配菜,絕對係一個稱職的前菜,清新自然,好適合夏天食。和牛他他,以日式方法去做,有勁濃烈嘅麵豉味,配上Flax Seed Cracker去送個他他,味道幾好。布拉塔芝士個配上紅菜頭,勁吸引,愛芝士個個差唔多全碟食哂。四個人又係選左四款主食,一定要選嘅係Beef Cheek 汁燴牛面頰肉,用上黑啤做調味,煮得好淋,唔駛點咬都溶化了。千歲豬嘅味道又係唔算肥同油份高,豬味道都幾濃。三黃雞係我聽講好好食嘅主菜,雞肉雖不是勁嫩的感覺,但加上配菜,更加好食。Lump Crab Strozzapretti呢個蟹肉手卷義麵質感好特別,Al dente係理所當然

四款前菜都係好精彩,完全意想不到,個驚喜都算幾大。

布拉塔芝士個配上紅菜頭,勁吸引,愛芝士個個差唔多全碟食哂。

千歲豬嘅味道又係唔算肥同油份高,豬味道都幾濃。

Lump Crab Strozzapretti呢個蟹肉手卷義麵質感好特別,Al dente係理所當然,不過真係少見呢個意粉,未必人人喜歡。

side有薯條同迷你羅馬生菜,薯條係必點之作,加上那個偏甜的醬汁,勁好食。

最後甜品同cocktail mocktail都要讚,好少女心,南瓜雪糕、柑橘酸忌廉、士多啤梨乳酪雪糕、香蕉凍慕斯,幾個都係味道一流又好打卡,幾個女士食就一流。

如果想好好坐下食下西餐,呢間絕對係一個好選擇,至少,唔會令你失望,特別前菜四個都有超水準表現。