《日暮家 麵匠》今次 生粉朋友帶我去打卡一家尖沙咀拉麵店🍜由Ak哥哥主理嘅拉麵店‼️門口仲放住大大隻Kyubi做生招牌🦊好多生粉都帶埋各位兄弟嚟打卡🧡而且店裏印有Ak養的7隻愛貓🐱---日和拉麵 ($98)|濃厚醬油雞白湯拉麵配慢煮雞肉叉燒|有驚喜‼️雞白湯底味道濃厚,濃稠,啖啖雞香味雞肉叉燒大塊比較薄身,肉質軟身吾鞋口麵質我地揀左普通,打完卡一輪都無令麵質變軟👍岩岩好,整體不錯喔🤪 琥珀拉麵 ($113)|黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉,雞肉叉燒|呢個反而無雞白湯咁驚艶,比較普通聞落好香黑松露味,但食落就無乜黑松露味😿味道就係係普通嘅醬油拉麵蜆肉大概有四粒‼️每一粒都好肥 完全砂👍呀 要讚 溏心蛋 ($16)糖心蛋每一粒上面印有貓掌印🐾可愛味道方面醬油味唔算太濃,可能太好生意醃製時間唔夠長😹😹溏心效果做到岩岩好👍 天婦羅無骨雞翼($68)我哋揀咗明太子味‼️炸得好香脆‼️外脆內軟,juicy 🐥雞肉嫩滑外皮略嫌少厚,明太子份量都算多 調味啱啱好唔會太鹹🤪個人幾鐘意(但雞翼尖部份無拆到骨大家食嘅時候小心) 芝士羽根燒餃子($52)呢個就反而有少少失色😿餃子煎得好脆好香口餃子味道普通,
《日暮家 麵匠》
---
日和拉麵 ($98)
|濃厚醬油雞白湯拉麵配慢煮雞肉叉燒|
有驚喜‼️雞白湯底味道濃厚,濃稠,啖啖雞香味
雞肉叉燒大塊比較薄身,肉質軟身吾鞋口

琥珀拉麵 ($113)
|黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉,雞肉叉燒|
呢個反而無雞白湯咁驚艶,比較普通
蜆肉大概有四粒‼️每一粒都好肥 完全砂👍呀 要讚

溏心蛋 ($16)
糖心蛋每一粒上面印有貓掌印🐾可愛

天婦羅無骨雞翼($68)

芝士羽根燒餃子($52)
呢個就反而有少少失色😿餃子煎得好脆好香口
餃子味道普通,上面一大條芝士好快就凍咗凝固咗,食嘅時候兩樣嘢分離左😿

柑橘果凍唐掦炸雞($78)
柑橘果凍炸雞炸得好脆‼️雞皮炸到好似食梗炸雞皮咁😹肉質嫩滑多汁,柑橘果凍就係有柚子蜜😹😹柚子蜜配炸雞

日暮家黑豆茶($42)
食咁多油膩煎炸嘢最岩配翻杯茶
試咗佢地自家黑豆茶,味道有啲似麥茶
每枝茶都掛上貓貓掛牌,打卡一流

(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸
味道:🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸
價錢:🧸🧸🧸
服務:🧸🧸🧸🧸
日暮家 麵匠
電話: 27152382 營業時間:12:00-16:00,18:00-22:00
2022-09-17
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 日和拉麵