2 day(s) ago
推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑之前見好多人社交平台打卡和牛三文治,跟風試吓呢間fusion 居酒屋🥂 室內及露天酒吧,撞上隔離枱慶祝生日,waiter唱歌祝賀猶如西式版嘅海底撈😂 招牌「A4吉列和牛三文治」及「碳烤鰻魚」竟然無係最特別?反而$68「焦糖南瓜」耳目一新,超級驚艷!個人覺得定價偏高,但位置方便和有格調。【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】◐ AKAGAI |Ark Shell Clam, Asparagus, Spicy Sauce·赤貝蘆筍卷 $138 👍🏻◐ SHREDDED CELTUCE SALAD|Salmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes·三文魚子白蘿蔔冷麵 $68◐ CARAMELIZED PUMPKIN·焦糖南瓜 $88 👍🏻👍🏻◐ CHARCOAL GRILLED EEL·炭烤鰻魚 $388◐ A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO·A4和牛三文治 $328最推薦一定係「焦糖南瓜🎃」,睇社交平台大部分foodie 食評都係推薦這個✨ 至於鰻魚,感覺打卡成分比較多,現場即席表演,煙霧彌漫,但碳味未能
之前見好多人社交平台打卡和牛三文治,跟風試吓呢間fusion 居酒屋🥂 室內及露天酒吧,撞上隔離枱慶祝生日,waiter唱歌祝賀猶如西式版嘅海底撈😂 招牌「A4吉列和牛三文治」及「碳烤鰻魚」竟然無係最特別?反而$68「焦糖南瓜」耳目一新,超級驚艷!個人覺得定價偏高,但位置方便和有格調。 【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】
◐ AKAGAI |Ark Shell Clam, Asparagus, Spicy Sauce·赤貝蘆筍卷 $138 👍🏻 ◐ SHREDDED CELTUCE SALAD|Salmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes·三文魚子白蘿蔔冷麵 $68 ◐ CARAMELIZED PUMPKIN·焦糖南瓜 $88 👍🏻👍🏻 ◐ CHARCOAL GRILLED EEL·炭烤鰻魚 $388 ◐ A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO·A4和牛三文治 $328 最推薦一定係「焦糖南瓜🎃」,睇社交平台大部分foodie 食評都係推薦這個✨ 至於鰻魚,感覺打卡成分比較多,現場即席表演,煙霧彌漫,但碳味未能深入魚肉,而鰻魚口感偏硬和有骨。而和牛三文治用芥末醬調味,和牛脂肪比重靚仔,但間中有筋膜較難咬。 =
AOAO @aoao_hk
📍 中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
🚶 中環D2出口,步行約2分鐘
🏷️
地區:#laymao_中環
分類:#laymao_日式
=
#和牛 #wagyu #beef #hkbar #central #中環