2015-08-05
食過Atum, 覺得係屬於點都要試一次嘅甜品,見到旺角新開左一間,又想去試下。上年食Atum, book左唔知幾耐先有位,知道呢間係新開,即刻約朋友去左先,我唔想又要book 1個月。係而家呢個相機食先嘅世代,呢個甜品嘅賣相真係無得輸。Endless ($188)送到上枱,侍應會點起上面嘅煙花蠟燭(其實我唔知嗰枝野叫咩),呢個時候,相機就要食第一輪喇,由於枝蠟燭一分鐘內就會熄,要好好把握呢個黃金一分鐘同件藝術品合照。同啲煙花影完相,你就可以用唔同角度慢慢再影,我亦深深明白點解呢個甜品叫 Endless , 因為真係可以影到沒完沒了 (j/k)影完相,就可以用匙羹打爛個朱古力炸彈。一打開,就會見到顏色好特別嘅藍玫瑰雪糕。呢個時候,又係endless攝影mode。要讚一讚個雪糕,因為影左2046張相之後都未溶哂。簡單咁講,佢真係好靚,大家都會比佢外表吸引。但係味道,先講雪糕,佢係藍玫瑰雪糕,味道都幾甜。。。我自問鐘意食甜野都覺得甜, 食完雪糕,好似已經無咩可以食,側邊啲裝飾已經唔係幾想食。最後就係個朱古力炸彈。。。 即係食平時啲朱古力囉。。無咩特別!呢個係跟endless set嘅drin
係而家呢個相機食先嘅世代,呢個甜品嘅賣相真係無得輸。
我去食當日,呢個drink係吹左四次,等左差唔多一個鐘頭先到, 黎到見到啲花只係好求其咁放,並無好似睇相咁放得咁靚。味道方面,係有淡淡果香嘅奶,我朋友飲左一啖就叫我飲埋佢。。。如果你係鮮奶控應該會喜歡。
整體黎講,始終試業中,好多野可以改善,但係佢將藝術品食落肚呢個idea我自己係buy嘅。如果幾個朋友仔,想靚靚地影下相,留個倩影,其實都可以接受嘅。希望下次去會會耳目一新!
Other Info. :
本身好想食Ruby peach 同 Lavandula, 去到先同我講無!另外,見到bar枱set好似吸引啲,不過$288