2012-06-10 8 views
oh my god, baby cafe?? 真係孤陋寡聞,人地開埋分店我先知。唔係Angela Baby粉絲,但都俾佢扮柯德莉夏萍的樣子吸引。之前星期五預訂,都話冇位,好彩我去到時6點半,仲可以walk-in,當我安坐享受晚餐時,已經聽到出面要取票等位!先講抵讚,非常欣賞餐單設計者,分前菜做A,主食為B,A+B成為套餐,又可代表Angela Baby. A選了雞肉凱撒沙律雞肉較硬,份量較少[可能因為要俾Angela Baby食,份量不會太多] B則選了Baby三食火炙三文魚,沒有腥味,仲熱辣辣,反而旁邊D橙波波魚子有點腥炸雞胸,沒有吉口,係淡咗少少鵝肝野菌意大利飯,軟硬適中,隱約見到少少鵝肝肉套餐還送洋甘菊茶,加上薄菏,味道較甜!共HK$118 拔絲雞翼,HK$35甜甜酸酸的,有點像京都骨,一位朋友說好,一位吃到皺眉,你自己試吓! 焗芝士西蘭花,HK$28焗芝士西蘭花,預期水準,份量算不少了! 甜品到,係拿破崙配草莓雪糕,HK$45上枱一刻超興奮,因為賣相好靚;脆脆拿破崙與吉士係完美配撘,草莓雪糕超好味,入面仲有果肉。 如果拿破崙厚多點點會更好!環境舒服,但有點昏暗,撇除到處都是An

先講抵讚

A選了雞肉凱撒沙律
雞肉較硬,份量較少
[可能因為要俾Angela Baby食,份量不會太多

B則選了Baby三食
火炙三文魚,沒有腥味,仲熱辣辣
,反而旁邊D橙波波魚子有點腥
炸雞胸,沒有吉口,係淡咗少少

鵝肝野菌意大利飯,軟硬適中,隱約見到少少鵝肝肉

套餐還送洋甘菊茶,加上薄菏,味道較甜!共HK$118

拔絲雞翼,HK$35

焗芝士西蘭花,HK$28
焗芝士西蘭花,預期水準,份量算不少了

甜品到,係拿破崙配草莓雪糕,HK$45
上枱一刻超興奮,因為賣相好靚
 如果拿破崙厚多點點會更好!

舒服,但有點昏暗,撇除到處都是Angela Baby樣貌的物品,環境很有氣氛;又有梳化位,同鳥籠座位;但若不太喜歡Angela Baby,真的不要去,因為佢連隻碟都係Baby。

價錢
算肯實惠,部份小食唔駛HK$30,學生都可以負擔到!
以上價錢要另加一

部份服務員有點遊魂,要熱水,就變咗加水;要餐巾就變咗要餐具。
2012-06-09
$80 (Dinner)
  • 拿破崙配草莓雪糕
  • 焗芝士西蘭花