2021-06-12 93 views
近呢幾年Bagel炙手可熱既程度真係可以同mirror媲美,無論cafe、網店都可以見到bagel既蹤影,可想言之bagel真係幾咁受歡迎,因為佢同咖啡真係好match今次呢間咖啡店位於中環既上樓大廈,地方唔算就腳,上到去地方都唔係好大,有室外同室內可以卑你揀,裝修以木色同黑色為主,食物方面就以輕食為主,當然最出名就係佢地自家製既bagel太空船草莓朱古力貝果聽個名我對個bagel係有少少fantasy,點樣太空船法呢,見到真身我係笑左既,太空船係咁咩😆Anyway味道先係最實際,睇落just for fun既一圈草莓cream cheese真係又軟滑又好味,仲有d草莓乾粒係上面,酸酸甜甜咁同朱古力味bagel好夾,好好食呀瑪格麗特pizza貝果呢個咸食pizza味既Bagel,番茄味好重,亦都食到咸咸香香既芝士,bagel煙韌唔硬,咸食都好出色White Coffee奶啡我鍾意配Nutty味既豆,所以揀了Bolivia 呢款酸味相對較低既豆,雖然個拉花就一般般啦,但成杯個咖啡豆同奶好夾,先飲到香甜,aftertaste係帶有堅果味Begal既味道係出面食唔到,又特別又好味,咖啡亦都相

White Coffee
White  coffee

Begal既味道係出面食唔到,又特別又好味,咖啡亦都相當不錯,雖然bagel唔算平,但我都會推介Bagel控去試下

White  coffee