2013-01-19 648 views
好耐冇燒過野食, 尋晚同朋友黎左呢閒名為海天一色既烷烤埸BBQ, 好想介紹比其他朋友仔. 朋友們話呢度既野食好正, 所以點都要黎試下啦! 我係第1次黎, 大約8點, 我地到達門囗, 首先要買飛入埸, 跟住好快就有人幫我地準備好個爐喇( 效率幾高) ! 我就好心急去睇下有咩食, 頭一round 拎左快熟既食物, 有唔少得既廚司腸, 各式丸類, 其中一定要讚下d 墨魚丸, 真係好好味, 好彈牙之餘,仲有墨魚粒架, 唔似出面一般既麵粉團咁.跟住就試下d雞亦, 有蒜蓉同麻辣, 我就覺得個麻辣可以再辣d, ( 因為本人好鐘意食辣既關係) , 而蒜蓉都幾入味, 唔錯! 雞全亦係南乳味, 好香好野味, 之前真係未試過. 最特別係個豬大腸, 醃得勁入味, 又夠辣, 燒到脆脆地, 入面就好juicy, 真係好正!!! 扒類方面, 黑椒牛扒good, 好夠味, 肉質唔會太林, 有囗感. 另外仲有雞扒豬扒咁. 食到呢度已經飽飽地......不遏朋友仔話呢度d叉燒粒好好味, 點知一試, 真係超正!! 重點係我覺得要加多d蜜糖黎燒, 就似足蜜汁叉燒咁 仲有個魚柳good, 清清地又快熟, 其實仲有好多野

好彈牙之餘,仲有墨魚粒架, 唔似出面一般既麵粉團咁.

仲有個魚柳good, 清清地又快熟, 其實仲有好多野食,例如咖喱魷魚, 豬頸肉, 雞腎, 不過食得唔多, 試唔晒!!!

食左好多肉, 就到燒下d 蔬菜類, 有幾種瓜, 我就鐘意番茄仔, 好甜好多汁, 另外有個什菜包同蒜蓉牛油焗金菇, 不過要另外比錢 , 我地買左幾包試下, 包金菇好好味, 比錢之後會有人即場新鮮包, 呢點我覺得唔錯, 起碼我都確保自已食既野係新鮮嘛

總括黎講, 我覺得呢個價錢, 可以有呢個質數, 都真係幾抵, 我都打算下次帶埋屋企人黎再擦過!!!
2013-01-12
  • 豬大腸. 麻辣雞亦