2013-05-26
好友生日, 特地早半年訂位, 這日依舊客滿. 12:15p.m Brunch 開始, 先喝個忌廉甜薯湯暖一暖胃. 再另一 order La Royale 及 Gillardeau 生蠔, 每隻 $68,略貴了些少, 但食鮮味又肥美. 餐飲方面可點選果汁/白酒或紅酒一杯.這裡的蔬菜沙律最值得推介, 食新鮮, 而且在不同季節會推出不同的時令水果沙律.主菜方面有牛、豬、魚、意大利飯、意大利幼麵選擇.我尤其愛吃肉眼扒, 朋友就愛吃魚. 甜品冇面亦很豐富, 即使已經差不多吃飽, 亦要留肚吃一些.心太軟, 拿破崙, 總不能錯過.因為好友生日, 所以訂了一個細 size 的士多啤梨拿破崙, $200.最後來一杯伯爵茶, 滿足了.這日唯獨大蜆供應不太足夠, 希望份量可以加多些少.
略貴了些少, 但食鮮味又肥美.
餐飲方面可點選果汁/白酒或紅酒一杯.
主菜方面有牛、豬、魚、意大利飯、意大利幼麵選擇.
我尤其愛吃肉眼扒, 朋友就愛吃魚.
甜品冇面亦很豐富, 即使已經差不多吃飽, 亦要留肚吃一些.
心太軟, 拿破崙, 總不能錯過.
最後來一杯伯爵茶, 滿足了.
這日唯獨大蜆供應不太足夠, 希望份量可以加多些少.
Other Info. :
這日有一對年青男女來用餐, (Brunch 只包一杯果汁/白酒或紅酒) 因該女士先後點了 2 杯果汁.
結帳時, 帳單自然就加多一杯果汁價錢. 但該女士稱以為果汁任點, 堅持不付錢.
職員也無奈, 唯有免去果汁價錢.
其實雙方也有責任, 飲品已點了, 怎可能不付錢?
而食客的額外 order, 職員亦有責任告知要另外付錢.