2019-08-14
上一次同朋友嚟過呢個係地下嘅 food court 食lunch,今次再戰其他餐廳!因為我地晏咗去,food court 嘅公共空間已經坐滿得7788,所以今次揀咗間有屬於餐廳嘅私人位置嘅餐廳食啦😋餐廳以鴨鴨做主題,簡約得嚟又唔會太單調lunch set menu大部分都係$88,包前菜、餐湯同野飲,仲要免加一,都算抵食!見到佢個burger都幾特別,係dry age嘅,而且今日想食burger,所以就嗌嚟試下!是日餐湯無寫明係咩湯,不過飲起上嚟,似係忌廉雜菜湯,食到有西蘭花、南瓜等蔬菜。另外建議餐廳將面頭嘅麵包另上,上到枱已經非常淋,差不多溶咁朋友嗌嘅沙律呢個burger對比起朋友嗌嘅pork chop就大份得多啦!先講配菜先,唔好睇佢薯條得幾條,以佢每條嘅粗度加加埋埋絕對比得上一碟幼薯條,飽肚感十足!塊牛好juicy,兩塊麵包都搽上蕃茄醬同honey mustard(好似係),我就嫌太多醬,喧賓奪主咗老閭不時嚟問我地覺得個burger點,又宣揚係 ‘Best burger in town’,睇嚟佢非常自豪!
餐廳以鴨鴨做主題,簡約得嚟又唔會太單調
朋友嗌嘅沙律