2023-08-13 443 views
一直聽太多人同我推介哩間Viet,話牛肉pho好好食。我已經係第二次黎食了,真心覺得:「Best Pho In Town」話說上次食完已經走黎寫Review,點知比comment話photos not original - 唔係好明,明明全部自己好有心機影。Anway,會不嫌麻煩嘗試第二次再寫review係因為真心好好食。上次Sunday約8pm 黎食,有好多人排係門口,等左半個鐘多d先入座。今次Weekend 約5:30pm過黎,無人排隊直接入座。大家就到時間可以早少少,避一避高峰時間。首先想post番上次點既生熟牛肉河。和牛對我黎講相對比較heavy,我覺得basic既生熟牛肉河已經好正,同埋好抵食!由於被安排坐Bar臺位置,可以欣賞師博們認真準備各種食材。湯底處理好專業認真,入口好香好足味。牛肉絕對係一大重點,睇得見食得出係高質牛肉。生牛肉薄身一大片,肉質好已經贏咗;熟牛肉較厚身,亦烹調得好淋,入口即溶同時有暗暗彈口既肉身質感。第二次去,點餐特級火車頭河,同樣好味好滿足!最出色依然係生熟牛肉,但牛丸牛白肉都一樣好食,多元化d好岩咩都想食d既朋友仔。兩次去都加點炸蝦餅!(我spec

生熟牛肉湯河

特級火車頭湯河

炸蝦餅

兩次去都加點炸蝦餅!(我special request 3件所以$90,normal portion係兩件$60)
Suggest大家一定要試,真心好少食到咁足料咁重身既炸蝦餅!咬開見到炸皮好薄,好怕食炸野既我都完全冇問題。餡料充滿蝦肉新鮮彈牙(同埋應該有其他海鮮),配埋個醬料食再fresh少少。

真心推介!已經不斷推介比身邊既朋友。

生熟牛肉湯河
特級火車頭湯河