2021-10-28
Bookmark左超過兩年嘅小店💛💛💛 因為知佢舖頭細細,對於唔鐘意等位嘅我係一大挑戰😂今日趁住平日夜晚,早少少收工,7點前到左舖頭,即刻入到去啊好開心🥰座位上比較逼少少,枱同枱之間好近,不過野食完全搭救返,好好食!😙忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋手製闊麵 ($91):呢個係舖頭嘅Signature黎😍😍 啲麵煙煙韌韌好有咬口,撈埋啲生雞蛋,個汁好特別,唔似平時啲卡邦尼意粉咁濟😂 反而愈食愈上癮🤤🤤 小小可惜嘅係個份量偏少,女仔食可能會岩岩好,但男仔黎講應該唔夠飽🙈自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士手作薄餅 ($91):薄餅雖然唔及意粉咁出色,但係都幾好食😋 佢焗得好香口,個薄餅邊勁脆,啲配料嘅份量岩岩好👍🏻焦糖脆脆蛋糕 ($48):之前就係呢度個蛋糕令到我bookmark咗佢咁耐😍😍 完全勁岩我口味🥰🥰🥰 個蛋糕底好濕潤好好食,啲cream又唔會好厚或者好甜,加埋啲脆脆,真係食到唔想停口😋😋😋