2022-11-22 432 views
搬咗入嚟TKO都年多, 對於無飯的人來說, 是時候要探索埋鄰近地區嘅美食了~鐘情Coffee shop / cafe, 所以首選都會係呢類型餐廳先起我家隔2個站嘅坑口 (其實都仲未分清邊個商場位於邊個站 )看見食評都唔錯, 今晚一於試試晚上有dinner set, 選擇都幾多, 有意粉, 飯, pizza, burger等, 仲可以加錢追加沙律, 餐湯, 甜品等而我同男友一人一份晚餐, 當日聽到餐湯是茸香薯蓉湯, 即時追加 (因為當刻實在太肚餓)香滑嘅薯蓉忌廉湯, 濃香薯仔味道, 帶點杰身, 面頭加了幾粒蒜蓉麵包粒, 即時暖和咗我地嘅胃口然而, dinner set會奉送$30內的飲品, 超過的需要補回差價我們點了藍莓果粒茶和抹茶拿鐵去cafe我覺得是需要飲呢類特色飲品藍莓果粒茶有很香的果香甜味, 但茶本身沒有帶糖份的, 不過餐廳都會附送蜜糖, 隨客人口味而添加抹茶拿鐵有心心拉花, 抹茶味也濃, 有回甘滋味, 同樣也是無糖份的本身落咗2份晚餐, 大食男友突然話想食沙律, 我地加多份"烤羅馬生菜煙三文魚沙律"賣相好靚, 佢係原棵羅馬生菜, 在面微微的烤過, 又有一隻溫泉蛋端上檯的一刻我真
起我家隔2個站嘅坑口 (其實都仲未分清邊個商場位於邊個站
看見食評都唔錯, 今晚一於試試
仲可以加錢追加沙律, 餐湯, 甜品
我們點了
藍莓果粒茶和
抹茶拿鐵
去cafe我覺得是需要飲呢類特色飲品
端上檯的一刻我真心淆底了~希望唔會眼寬肚窄, 因為我唔鐘意做大嘥鬼
當然咁好味的食物加上肚餓, 緊係食得哂啦 (幸好有大胃王墊底)

2份晚餐的主菜分別為:
炸雞球蕃茄意大利飯 及
烤龍脷柳配香檻白酒忌廉汁
2份主菜意都幾大份同好足料, 可說是物超所值, 有賣相, 味道都唔差嘅
唯意大利飯美中不足是唔夠正宗, 沒有那個獨特的咬口, 但我知有人是不喜歡半生熟的口感, 所以每人口味也不同
但整體味道是好味的, 飯夠濕潤, 炸雞件夠乾身, 又不會乾柴質地, SIZE又不大不小

烤龍脷柳也很大塊及厚身, 魚質滑嫩, 墊底還有很多顏色鮮艷的蔬菜
其實一份對女生來說應該會食唔哂

物超所值! 環境又坐得舒適, 有機會會想再來試下佢嘅下午茶
2022-11-17
$200 (Dinner)