2021-03-19
美式系列 – BLT Burger💚美國菜來了🇺🇸我食先BLT係美國家傳户曉既餐廳🍽️係香港多年黎都係長龍之選🐉就算疫症下😷長龍都從未減弱------------------------------環境: 一貫美國式作風🇺🇸有酒吧枱,卡位同方枱每張枱都非常大💡燈光偏柔弱亦都有齊醬料🥫紙巾🧻唯獨部分椅墊比較殘舊😅破損程度都比較嚴重😓------------------------------食物: BLT Burger Combos ($198)🍔(Burger + 薯條(粗/幼/薯格) + 汽水)巨型SIZE Burger🍔姐妹們唔好亂挑戰醬汁偏小🤏🏼但勝在蔬菜新鮮🥬美中不足係🧅洋蔥過生,味道太辣而且一啖過後🤭滿口都充斥住洋蔥味影響力爆燈(如果要見重要人要小心)🥩漢堡扒生熟程度岩岩好保持肉質之餘😋仲散發住肉香🍟粗薯採用薯角,即叫即炸新鮮熱辣,但未作調味😮可以利用枱面醬汁自行調較🥫🥤朱古力奶昔 (+$28)非常香濃朱古力味🍫口感幼滑但真係非常之甜😖------------------------------服務: 久經訓練既店員💁🏼♀️非常公式化🤓同有禮貌講唔出好好😂但一定唔係差-----
美國菜來了🇺🇸我食先
BLT係美國家傳户曉既餐廳🍽️
係香港多年黎都係長龍之選🐉
就算疫症下😷長龍都從未減弱
環境: 一貫美國式作風🇺🇸
有酒吧枱,卡位同方枱
每張枱都非常大💡燈光偏柔弱
亦都有齊醬料🥫紙巾🧻
唯獨部分椅墊比較殘舊😅
破損程度都比較嚴重😓
食物: BLT Burger Combos ($198)🍔
(Burger + 薯條(粗/幼/薯格) + 汽水)
巨型SIZE Burger🍔姐妹們唔好亂挑戰
醬汁偏小🤏🏼但勝在蔬菜新鮮🥬
美中不足係🧅洋蔥過生,味道太辣
而且一啖過後🤭滿口都充斥住洋蔥味
影響力爆燈(如果要見重要人要小心)
🥩漢堡扒生熟程度岩岩好
保持肉質之餘😋仲散發住肉香
🍟粗薯採用薯角,即叫即炸
新鮮熱辣,但未作調味😮
可以利用枱面醬汁自行調較🥫
🥤朱古力奶昔 (+$28)
非常香濃朱古力味🍫口感幼滑
但真係非常之甜😖
服務: 久經訓練既店員💁🏼♀️
非常公式化🤓同有禮貌
講唔出好好😂但一定唔係差
環境: 7 /10
食物: 7 /10
服務: 7 /10
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT301-301A號舖
人均消費: $ 200 - $ 400