2024-04-19 163 views
今日想介紹俾大家嘅呢間餐廳,如果你鍾意食正宗嘅意大利嘢,咁你一定要bookmark啦🥰 AMA 位於灣仔,一入門口就比呢度嘅羅馬小酒館裝修吸引咗😍😍 牆上掛畫、酒櫃,到檯櫈都完美地還原意大利餐館嘅感覺😎 餐廳位於25樓,可以俯瞰灣仔景色,仲設有室外座位,非常舒適😍由意籍大廚 Chef Paolo 坐鎮😎 99% 原材料如肉類、蔬菜、芝士、酒類、醬汁等由意大利直接進口,不經額外加工🫶🏻 務求零食客食到最正宗嘅意大利滋味😎 🌟AMA Business Lunch Set 呢個套餐好正㗎,可以任食自助區意大利冷盤、精選前菜及是日餐湯,餐前麵包籃,仲可以揀選一款main course, 最後仲有餐飲同甜品,非常滿足😃 🥙自助區嘅食物真係好豐富,有各款嘅意大利冷盤,包括精選凍海鮮、凍肉、意式沙律、芝士等等,而我最鍾意就係佢嘅烤魷魚拌橄欖油汁,魷魚爽口彈牙,食到停唔到口😂 烤茄子同埋蕃茄水牛芝士亦都好正,原來水牛芝士係餐廳自家製,味道正宗果然係唔同啲😎 凍肉都有三四款🫶🏻 🥣是日餐湯今日嘅餐湯係蕃茄湯,真係超級好味😍😍應該加咗啲芝士,令到個湯更加香濃😃 仲要係熱辣辣,超正🫶🏻🥩 炭燒意大利肉眼牛

🌟AMA Business Lunch Set

🥣是日餐湯

🥩 炭燒意大利肉眼牛扒配黑椒汁
有炭燒香味😃 牛扒肉質非常柔嫰,生熟度控制得剛剛好,醬汁唔會太濃,更能食到牛肉鮮味🫶🏻

🍝龍蝦小黃瓜扁意大利粉
你都正宗意式餐館,梗係要試吓意大利粉啦😎 呢個龍蝦汁非常香濃,龍蝦肉都唔少,非常新鮮爽口🫶🏻 值得一讚係意大利粉軟硬度非常好,配上香濃嘅龍蝦汁一齊食,大滿足🥰

🍰意大利麵包布甸配雲呢拿雪糕朱古力醬
呢個甜品真係好特別,出面嘅餐廳比較少見😍 奶香及蛋香都非常足,唔會過甜,上枱仲係微暖,夾埋雲呢拿雪糕朱古力醬一齊食,點會唔滿足?🥰

呢間餐廳真係好適合同家人或者朋友聚會,大家放鬆傾吓偈,好似置身於意大利小酒館一樣,推薦大家嚟試🫶🏻
2024-04-16
$400 (Lunch)