2023-10-29
海膽主題餐廳🌟環境氣氛一流而家星期五六晚仲有Busking表演😇可以點自己嘅歌😌佢哋嘅真係唱得好聽㗎,而且唔係清唱,每首歌之間都會分享少少感受,所以一啲都唔悶。唱歌嘅位置係露台,會望到高樓層嘅景色,感覺好舒服。到咗晚上8:30就係happy hour串燒套餐🤓4串串燒加嘢飲,只係$98好抵食。前菜堤魚醬配上蘿蔔,青瓜,紅蘿蔔,食落去味道偏向鹹,但幾好食。美國生蠔 細細隻但係味道香濃,比較甜身。慢煮雞胸無花果沙律推🌟好好食,慢煮雞胸非常之嫩,而且大大件。沙律菜係羽衣甘藍,佢哋剪到細細片容易入口。海膽蒸蛋呢個好抵食咁精緻咁靚用嚟打卡一流❤️入面有超多三文魚子,同滿滿海膽,啖啖鮮味。海鮮蒸蛋同樣好精緻,入邊有大大粒三文魚,蒸蛋吸收咗海鮮嘅鮮甜,食落去好滑。立鱗燒係好出名嘅日式煮法,用熱油一勺勺淋在魚鱗上,讓鱗片層層立,肉質保持嫩滑,再配埋creamy既海膽汁 ,是日最愛海鮮蒜香意粉麵質幼細,咬落去軟滑,醬汁分量剛剛好味道比較清,女仔應該會好鍾意❤️香煎西冷牛扒好大件,脂肪比例較少,所以肉味比較重。好大件好吸引🌟串燒方面好豐富,雞翼尖、秋葵豚肉、蘆筍豚肉、青椒仔、雞肉大蔥、橫隔肌wasabi、雞腎
慢煮雞胸無花果沙律
海膽蒸蛋
串燒方面好豐富,雞翼尖、秋葵豚肉、蘆筍豚肉、青椒仔、雞肉大蔥、橫隔肌wasabi、雞腎,燒得火候剛剛好,唔算好油膩。