2022-08-31
Busy bird bottle 呢間喺灣仔斜路嘅餐廳lunch time主打burger brunch menu 🍔 環境好chill 仲可以帶寵物🐶添. 漢堡包種類多元化. 一睇menu, 原來呢間啲漢堡包用咗A5宮崎牛嚟做🇯🇵. 之前喺日本旅行嘅時候試過宮崎牛真係一試難忘!我同朋友揀咗A5 宮崎牛雙重漢堡($158)同軟殼蟹漢堡包🍔($128)set 跟薯條同嘢飲. 平時少食雙重漢堡因為本身冇咁大個口同比較細食. 今次見到宮崎牛呢三個字就忍唔住嗌咗. 食落去嘅感覺係入口即溶而又好有牛肉味😋 個餐包埋薯條係我鍾意食嘅調咗味厚身薯條🍟軟殼蟹包咬落去外脆內軟好好味😋我哋另外叫咗個Cold cut platter($128), 有我鍾意食嘅parma ham 同cheese. 啱晒同朋友開心share🧡雖然呢間唔係一間咖啡店、不過店員都好有心機拉咗個心心花latte俾我(跟餐)、仲有得揀要燕麥奶、啱晒唔飲得牛奶嘅我☺️💕