2024-02-23 42 views
今晚嚟到呢間Cafe,佢哋嘅晚餐有前菜、湯、主菜同甜品,好豐富😍首先就有紫蘇葉梅子梳打,一杯清新嘅飲品,味道酸甜,好開胃。我哋揀咗蟹子鮮海膽柚子醬油汁梅素冷麵同蘋果木煙燻北海道帶子•日本枝豆.有機粉紅玫瑰菇 •紅菜頭蓉作為前菜。呢兩款前菜都好精緻,賣相好靚😚蟹子鮮海膽柚子醬油汁梅素冷麵有鮮味同柚子嘅香氣,海膽好多好滿足。而蘋果木煙燻北海道帶子同日本枝豆.有機粉紅玫瑰菇 •紅菜頭蓉搭配得恰到好處,帶子鮮嫩,真係一道令人讚嘆嘅前菜。接著嚟到湯品,有千邑龍蝦湯同粟米忌廉湯。千邑龍蝦湯濃郁鮮美,龍蝦肉鮮甜彈牙,真係令人回味無窮。而粟米🌽忌廉湯滑順濃厚。中間飲返杯迎香烏龍茶🍵清一清味蕾,準備食主菜。主菜方面,我揀咗香煎法式鵝肝大啡菇紅花意大利飯同香烤野生虎蝦•蟹肉蟹膏意大利飯。香煎法式鵝肝大啡菇紅花意大利飯,鵝肝厚身好香😋。而香烤野生虎蝦•蟹肉蟹膏意大利飯,虎蝦爽口,蟹肉蟹膏更加增添咗菜式嘅濃郁味道。最後嚟到甜品時間,抺茶卷蛋成為完美嘅結尾。抺茶卷蛋賣相靚,口感綿密,忌廉香滑,甜而不膩。最後加埋一杯mocha$32,令整個晚餐更加完美。

首先就有紫蘇葉梅子梳打,一杯清新嘅飲品,味道酸甜,好開胃。

中間飲返杯迎香烏龍茶🍵清一清味蕾,準備食主菜。

最後加埋一杯mocha$32,令整個晚餐更加完美。