2024-10-10 1400 views
今日嚟到旺角經過呢間 Luna Kaffe 門口寫住有白布烏冬 二話不說即刻入去試😬好彩6點左右早少少入去 坐咗一陣就開始好多人😀 坐低睇睇餐牌 必點白布烏冬 冷沾啱晒而家仲係熱熱地嘅天氣😬 仲有其他Cafe有嘅主食 圖文並茂 好幾樣都好吸引😋 揀好就落單啦~ 落咗單之後好快就上咗餐湯 係白湯 有少少蔬菜同蘑菇 暖笠笠作為晚餐嘅開始😇 重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條 $128好大份!果然係重量級😋 麵包加牛油烤過好香 安格斯牛肉切開仲有肉汁 調味做得啱啱好 配上芝士煙肉同埋洋蔥 仲有食漢堡我最鍾意嘅酸瓜 加埋一齊食好好食呀😌 薯條炸得金黃香脆 份量仲有好多! 白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88吉列豬扒炸得香脆肉嫩唔會柴 可以點咖喱汁或者沙律醬 兩個味都好夾😬 白布烏冬煮得啱啱好 煙靭有咬口 配上芝麻沙律醬 好好食呀😋 我哋仲加咗兩個小食~ 香辣魷魚- 整得好香又唔會好辣 魷魚彈牙 調味啱啱好~ 脆香雞鎚- 炸得香脆 肉唔柴 作為小食好香口呀~ 益力多沙冰好濃郁嘅益力多味 好耐冇飲過益力多 好有兒時嘅回憶🤣 Peach tea揀咗少甜啱啱好 淡淡嘅桃味 好清新~ 整體嚟講 呢間Luna Ka
好彩6點左右早少少入去 坐咗一陣就開始好多人😀

坐低睇睇餐牌 必點白布烏冬 冷沾啱晒而家仲係熱熱地嘅天氣😬

重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條 $128
重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條

白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88
白布烏冬配咖喱吉列豬扒

我哋仲加咗兩個小食~

香辣魷魚- 整得好香又唔會好辣 魷魚彈牙 調味啱啱好~

脆香雞鎚- 炸得香脆 肉唔柴 作為小食好香口呀~
香辣魷魚

好濃郁嘅益力多味 好耐冇飲過益力多 好有兒時嘅回憶🤣

Peach tea
揀咗少甜啱啱好 淡淡嘅桃味 好清新~
益力多沙冰

整體嚟講 呢間Luna Kaffe 食物質素不錯 店員服務態度不錯 食緊嘅時候見到好多人都叫佢嘅威靈頓牛柳 下次黎都要試吓先😬
重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條
白布烏冬配咖喱吉列豬扒