2021-06-07
好少何一支公,萬無目的咁去旺角油麻地附近行街,行攰左要揾食,就醒起呢間Cafe Fabulous。好耐之前黎過呢間樓上cafe,好似試過一次堂食一次外賣。呢度cafe分開外面同入面,外面係以淺藍色為主色調,入面就係以咖啡色裝橫為主。餐牌有二人餐,仲有12款意粉,意大利飯或肉類套餐,後者包一杯$40熱飲或可加錢轉其他飲品。其他野食仲有流心雞蛋多士盒,薯蓉,沙律,濃湯意大利麵,甜品,出前一丁麵餐,同小食。真係勁多選擇。飲品又係勁多選擇,有果粒茶,花茶,花釀,奶茶,紅茶,綠茶,芝士奶蓋現泡茶,乳酸,梳打,朱古力沙冰,朱古力,泡沫鮮奶,曲奇鮮奶滑朱古力,繽紛樂鮮奶或朱古力,朱古力脆脆鮮奶或朱古力,咖啡,咖啡沙冰,同其他特飲等。美式豬仔骨配有皮薯角及沙律 $148 另加一美式豬仔骨配有皮薯角及沙律原來都幾大份,豬仔骨分左兩大件,共有七支骨,啲肉算幾好唔太鞋,不過唔係整到超嫩嗰啲,要用啲力咬,不過個皮係有少少脆。我最鍾意個蜜糖蒜蓉汁,甜甜哋好味。有皮薯角份量好多,炸得個皮超脆,隨碟附上一小兜茄汁俾你點。沙律份量足又唔齌,因為加左香口煙肉粒同芝士碎,好好味。草莓朱古力沙冰 跟餐+$28 另加一天氣實
美式豬仔骨配有皮薯角及沙律 $148 另加一
草莓朱古力沙冰 跟餐+$28 另加一
天氣實在太熱,所以喺眾多選擇之中揀左朱古力沙冰。其實杯沙冰就唔太似沙冰,有啲似凍朱古力,不過有好多煙煙韌韌嘅朱古力粒,好有口感。上面再加pat忌廉同少少士多啤梨醬,所以士多啤梨味唔濃。
静静哋一個人食返餐,有時都幾好。