2014-09-11
今日朋友話想食貓cafe,是因為朋友的朋友極力推介,他們同樣都是愛貓之人,所以我朋友就搵左我陪佢一齊去。首先值得一讚的是侍應小姐的服務態度很好,從打電話book位到埋單走人,都好似朋友咁好casual。佢知我地為左4隻貓而來,所以在食飯嗰陣專登用魚杆釣隻假魚引隻貓跳過尼我地旁邊,見到佢東跳跳西跳跳,想捉著條魚但無次捉得中,真係笨得尼又幾搞笑。野食方面就ok好食,但係菜式沒太多驚喜。飲品名全部都用上貓名,很配合cafe主題。臨走前仲有一隻肥貓訓喺門口紙箱,我同friend係咁摸隻肥貓搞醒左佢,但佢竟然唔嬲俾我地摸個夠,最後我地走嗰陣都好滿足。唯一不足的地方就係覺得貓太少,最理想就係有好多貓(10隻以上)走尼走去,可以一路食飯一路同貓玩。