無何否認我係一個港女,見到Cafe Paradise粉藍色既外牆,門口既旋轉木馬,我已經忍唔住要衝入餐廳。當我一打開個餐牌,Pop up旋轉木馬,完全感受到餐廳既小心思。最後我揀咗$328 for two既dinner set。🐻是日餐湯-洋蔥煙肉忌廉湯湯既濃度適中,有蘑菇同洋蔥粒,絕對唔係一般罐頭湯。🐻瑞士雞翼每隻雞翼都好大隻,瑞士汁超入味,但雞肉仍然係咁嫩滑。🐻凱撒沙律好足料好大盤,沙律醬勁多,每條生菜都一定沾上,完全岩晒愛食醬既我。🐻美國安格斯西冷牛扒配燒汁我點咗5成熟,出乎意料地牛扒冇煎過熟,牛扒份量大,有2cm咁厚,好juicy,好好味。🐻蟹籽蟹棒忌廉意大利墨汁寬條麵第一次食由墨魚汁製成既寬條麵,成個麵都好重蒜香,mix埋蟹籽一齊食,口感好豐富,食完都唔怕個嘴會污糟。🐻是日甜品-杧果布甸個布甸可能放係雪櫃太耐,所以變得好乾,口感似mousse多d,如果加返d杧果粒會更好。

最後我揀咗$328 for two既dinner set。

🐻是日餐湯-洋蔥煙肉忌廉湯
湯既濃度適中,有蘑菇同洋蔥粒,絕對唔係一般罐頭湯。
是日餐湯

🐻瑞士雞翼
每隻雞翼都好大隻,瑞士汁超入味,但雞肉仍然係咁嫩滑。
瑞士雞翼

🐻凱撒沙律