2005-11-18
難得有free lunch,呢間d 食評都唔錯,就決定試下.叫左set lunch,叫左:free bread : 曖曖地,好香,加olive oil同醋好好味,四個人食左兩籃!好鬼大食呀,哈!Tomato cream soup : 好fresh 同好有番茄味,不過我覺得略酸.主菜: bacon green bean risotto.睇上黎份量不太大,食落先知其實係好飽!飯煮得剛好,唔太軟或硬,煙肉味香濃,配以青豆簡單得黎又唔會太heavy.個飯加左好多芝士,味道不錯!同事食牛尾同魚,水準不俗!Capuccino:見到之d 食評話一定要試,果然無介紹錯,個foam 好厚滑!食完個餐其實甜品先食主角,焗朱古力蛋糕要等15 mins,外層焗到有d 脆,朱古力味香濃,加埋vanilla iceream 同小小密瓜碎,簡直想講句"You make my day!!" 呢度雖然唔似dan ryan 咁d 朱古力醬湧出黎,味道絕比Dan Ryan好,可能我唔太鍾意Dan Ryan 味道太甜.