2016-07-31
今年既夏天真係好熱,每次出街都流到成身大汗,行到D甜品店總係忍唔住入去買野食消下暑。登打士街真係想食咩都得,飽肚又得,過下口癮又得。再次黎到candy shake,價錢唔係貴,但係味道又唔錯。點裝果陣,見到新出左D新產品,整到好似支花咁,好靚,不過由於我地比較熱同埋口渴,所以點左雪糕同埋奶昔,呢個新產品留返下次有機會先再試。北海道宇治抹茶芝士 $29今次我地點左杯裝,方便一路行一路食。今次既乾冰好似比上次更加重手,所以D涼氣係咁沿住條邊係咁出黎,真係隔住個mon都feel到仙氣。上面既裝飾砌得好有層次,有彩針、白朱古力同埋黑朱古力。抹茶加上濃濃既芝士味,口感好重,但係唔會太膩,唔錯。3.6牛奶芝士奶昔 $28話明係芝士奶昔,所以飲落會有好重既芝士味,每一啖都有好重既芝士味,加上3.6牛奶,杯奶昔夠幼滑,咸咸地既味道。而且杯奶昔加左好多粒朱古力星星,增加左口感,$28真係好抵!
點裝果陣,見到新出左D新產品,整到好似支花咁,好靚,不過由於我地比較熱同埋口渴,所以點左雪糕同埋奶昔,呢個新產品留返下次有機會先再試。 北海道宇治抹茶芝士 $29
今次我地點左杯裝,方便一路行一路食。今次既乾冰好似比上次更加重手,所以D涼氣係咁沿住條邊係咁出黎,真係隔住個mon都feel到仙氣。上面既裝飾砌得好有層次,有彩針、白朱古力同埋黑朱古力。抹茶加上濃濃既芝士味,口感好重,但係唔會太膩,唔錯。 3.6牛奶芝士奶昔 $28