2022-01-09
呢間餐廳係以CBD大麻為主題,原來CBD係有消炎嘅作用,亦都有舒緩嘅作用。作為香港人壓力咁大,係時候嚟呢度食吓放鬆吓。我哋一共嗌咗三樣嘢,包括帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁,鐵板青咖喱安吉拉雞捲同板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁。帶子蟹肉牛油果他他幾好食,唔好睇佢細細盤,作為前菜其實佢嘅份量都真係幾多。牛油果食到粒粒嘅果肉,有口感,不過佢嘅法包片偏硬,咬得有少少辛苦。青咖喱安吉拉雞捲,見佢有啲特別。佢其實就係墨西哥嘅一種食品。佢嘅咖喱唔算好辣,但係味道好好味。平時呢道菜上面諗嘅係辣椒醬,但係換咗做青咖喱好特別好fusion但係都好好味。同埋佢嘅卷餅唔算話好林,仲keep到脆脆地。最後就係八爪魚海鮮炒長米飯,一嚟到就已經聞到好香嘅味道。而且個八爪魚都好大件,未食已經覺得好吸引。八爪魚唔會好乾,好Juicy,海鮮飯入面都有其他海鮮,包括有蝦同蟹柳。可惜當日所有CBD signatures既嘢飲都冇,搞到我冇得試。於是我哋就嗌左cocktail。整體來講,味道幾好,有機會都想試吓佢其他嘅嘢食。
整體來講,味道幾好,有機會都想試吓佢其他嘅嘢食。