2021-07-03
大麻二酚 Cannabidiol CBD好似越嚟越hit,依家某啲護膚品產品都含有依個成份,而今日去嘅依間餐廳,無論係飲品定係食物都加入左CBD。好多人聽到大麻兩個字都會驚一驚先,餐廳就好細心咁係餐牌上面解釋咗CBD呢個成份到底有咩功效,最緊要係睇到「不會上癮」四個字 🤣🤣 即刻放心晒~!依間餐廳個燈光都幾型格,仲有吧枱設計成個環境都幾chill~ 😎 老闆睇嚟好鍾意紫色 連張餐牌都係紫色設計 🤪黎之前已經諗好咗,要試下最多人推介嘅威靈頓三文魚,通常外面啲威靈頓乜乜乜都好貴,呢個算係合理價錢,所以份量比一個主菜偏少既,兩個人share當係前菜就啱啱好~三文魚焗到啱啱好熟,入邊有菠菜同忌廉汁,就咁食嘅話係經典嘅西式味道 再加埋酥皮嘅牛油香😌 但係好特別地佢配左一個秘魯黃椒醬,為依道菜增添咗少少異國風味,值得一試!主菜方面我哋叫咗一個板燒八爪魚海鮮炒長米飯,呢個主菜係超出我哋預期既好食😮😮 八爪魚有一種烤海鮮嘅香味,而且一啲都唔un,一咬就咬得開。長米飯同佢個秘製醬汁好夾好香口,而且粒粒分明。同埋佢比一般嘅西餐分量大!如果三至四個朋友嚟叫一份呢個飯 我覺得都足夠 ~本來想食熟成封門柳,但當
本來想食熟成封門柳,但當日賣晒🥺所以我哋叫咗一個肉眼扒,一切開見到粉嫩嘅顏色忍唔住影咗張相,佢上面加左一啲炸蓮藕,炸到好似薯片咁~
另外我哋每人叫咗一杯飲品,兩杯都係有加入CBD嘅Smoothie,雖然飲唔到任何CBD嘅味道,但兩杯都係好飲嘅。我比較鍾意士多啤梨味會Fresh啲,朋友仔就鍾意濃郁朱古力味多啲~
本來以為呢間餐廳得CBD呢個Gimmick,但食完之後覺得食物質素都好唔錯,而且混合左唔同國家菜式嘅元素,唔似一間普通西餐,推介!🤗