2024-06-09 1960 views
香港店都開幕了1個月。初初睇其他youtuber都話同日本店唔同,以為1個月後會有所調整,點知有中伏嘅感覺。本身都冇特別抱有期待去。當日9點左右到達店外排隊,前面已經有2個人排緊😂 由於現時已開放網上預訂位置,但一直都book唔到,唯有去排隊。接待店員都好友善,示意我地可以企入啲,唔洗比雨淋濕。當日我係排隊第二對人客入座,因為前面有客人想等埋朋友入。點完餐,上哂最基本嘅湯+飯就等上漢堡。一直都冇店員上漢堡,甚至較後入座嘅客人都已經有漢堡,我同朋友都未有,十分無奈。之後分配漢堡嘅速度都極度都問題。我食野比較慢,朋友食野較快。但店員分配漢堡嘅速度好似係隨心,中意比就比,唔會視乎客人食野嘅進度。朋友碗內仲有半份漢堡未食,店員已經放一塊新嘅漢堡係隔網上。我係食野慢姐,但食完漢堡十五分鐘,都未有漢堡上比我,服務唔細心。香港店嘅漢堡只有一個可取之處,係多肉汁。但完全係冇肉味,肉質偏林,食落感覺啲肉有好多粉係入面。啲飯第一碗都正正常常,之後添嘅飯勁濕,痴埋一舊,未食都已經睇得出係過多水份。柚子蘿蔔泥個柚子汁同日本店嘅完全兩回事嚟🥲 香港店嘅柚子汁太酸,味道太濃。另外加購一個泡菜小食同2杯酒精飲品,檸

香港店嘅漢堡只有一個可取之處,係多肉汁。但完全係冇肉味,肉質偏林,食落感覺啲肉有好多粉係入面。啲飯第一碗都正正常常,之後添嘅飯勁濕,痴埋一舊,未食都已經睇得出係過多水份。柚子蘿蔔泥個柚子汁同日本店嘅完全兩回事嚟🥲 香港店嘅柚子汁太酸,味道太濃。另外加購一個泡菜小食同2杯酒精飲品,檸檬燒酎及梅酒。泡菜未醃夠,冇乜味;兩杯聲稱酒精飲品飲落唔覺得有酒精。朋友話檸檬燒酎好似檸檬水,好似唔記得落酒精落去。我杯梅酒,梅味好微弱,酒精成份似有若無咁,偏甜。

只能說,冇比較冇傷害🫠 之前食日本福岡店,店員好仔細照顧到客人,可以做到食完漢堡即刻上另一舊漢堡,客人唔洗等。米飯都係好軟糯,帶有米香。日本店漢堡的確冇香港店咁多肉汁,可能日本店漢堡嘅脂肪比例冇咁高,所以肉味都會重好多。

*香港店舖政策係每一小時20名網上預約位置,加8名現場排隊人士入內用餐。每位到場取籌人士最多可以拎2個人嘅用餐quotas。排隊人士可以拎不同時段嘅用餐時間,但每段時間都係得8個用餐quotas。
2024-06-09
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)