2021-10-20
好耐無食墨西哥菜,見到有人推介呢間尖沙咀新開嘅墨西哥菜餐廳,同行朋友食完一致覺得好正,仲想一去再去呢!當日點咗3款咸食都好出色,環境都好有情調啊!Hamachi Ceviche平時蟹肉或蝦配牛油果就見得多,今次係油甘魚配搭更有驚喜,油甘魚切粒同青瓜、洋蔥同埋牛油醬撈埋一齊,食落酸酸辣辣好開胃,當然要擺上nacho度一齊食,咁先有風味。呢度有好多款taco,而我地就點咗Tacos De Barbacoa,羊肉連埋啲BBQ sauce幾惹味,整體都值得一試。Chicken Alambre係我地最愛,雞肉上面鋪上滿滿芝士,烤雞烤得剛剛好亦幾入味,下面嘅椒、洋蔥都好甜,不容錯過嘅item!呢道菜仲會配上Flour Tortilla,墨西哥薄餅帶彈性唔會太厚,夾住芝士烤雞食一流。當然要試試佢地嘅cocktail,咁多款入面Elderflower Sour最吸引我,用上gin去調配熱情果味同接骨木花味道好平衡,兩者味道都突出。仲嗌咗枝墨西哥啤酒Corona,加入檸檬飲落更清涼,不知不覺就飲晒。常見嘅甜品Churros但每次見到都必點,蘸埋朱古力醬真係絕配,肉桂味都好香。
Hamachi Ceviche