2022-04-23 202 views
難得去開屯門同朋友行山,你到呢間一直都好想試嘅煲仔飯店。可惜因為正關係佢冇咗lunch set Menu,所以價錢都比較貴。 同朋友share左一個白鱔煲仔飯同埋一個串燒套餐。套餐份量偏西我得女仔食嘅話係夠嘅,但係我就覺得冇食街邊煲仔飯咁爽。 間舖頭行小清新路線,有一個幾靚嘅吧枱,不過晏晝又要行山就費事飲酒啦。 剛剛個串燒套餐,裏面包括雞翼、免治雞肉棒、炸豆腐、秀珍菇、仲有牛肉粒。 整體份量唔多,味道唔錯,可惜嘅就係冇醬汁配搭,真係食佢嘅原汁原味。推介牛肉粒己有牛味唔錯。 至於個飯呢就有飯焦嘅,應該係用返煲仔飯嘅飯底,但係味道偏淡,唔會油膩。 相比之下煲仔飯好食啲,大概四至五夠白鱔,唔多骨、嫩滑魚油味香。 煲仔飯唯一可惜就係唔夠大份,但佢加埋蛋黃撈埋嚟食非常香,熱辣辣值得推介。