同朋友約左係尖沙咀行街,行街前當然要食個靚早餐先啦,今次去左grand grand 既K11 Musea入面既The Coffee Academics!歐陸式早餐($148)好豐富嘅早餐盤,有蛋杯、燒雞胸、煙三文魚、意大利煙肉腸cotechino、燕麥乳酪杯、鮮榨橙汁配麵包,個人尤其鍾意佢既燕麥乳酪杯,有好多果乾、nuts配埋浸軟咗嘅燕麥,口感好豐富!牛油果雞胸肉多士配炒蛋白($138)想食輕盈啲個要有足夠蛋白質,呢個配搭真係完美!法包上面舖左沙律菜、燒雞胸、同牛油果,牛油果熟度岩岩好,質地細膩,加埋少少黑椒調味,蛋白好清但整體感覺好清新同健康。沖繩黑糖泡沫咖啡($58)賣相非常吸引,係cappuccino上面有好香既黑糖,咖啡入口好香甜同滑口。