2023-09-20
好耐冇去旺角朗豪坊,原來係四樓開咗一間專食北海道咖喱嘅餐廳,紅色貨櫃裝修,大大個雪糕燈非常搶眼,晚飯時間,非常滿座,我哋點左Menu新推出嘅自選三款北海道小食套餐,揀咗日本骨附香腸、吉列炸蠔同埋店員推介既海苔天婦羅魷魚🐱魷魚炸得香脆,海苔味濃,份量多,野味!飲品叫左Sapporo生啤 ,第二杯仲有半價😂我哋兩個勁Chill !主食方面🐱⭐️可以自選🐱稻庭烏冬/拉麵/飯湯底🐱原味/椰子湯底/櫻花蝦濃湯咖喱辣度可以自選🐱原味,bb辣…..到極辣10、地獄辣20、同無語辣99都有!😂🤣喜歡挑戰超級辣嘅人士可以來挑戰一下!朋友叫左Suage Special 湯咖喱❤️烏冬❤️bb辣我就叫左炙燒豚角煮湯咖喱❤️烏冬❤️小小小辣3豚角煮得軟腍入味,且做到半肥半瘦,烏冬爽口彈牙,咖哩湯底味道豐富,湯汁濃郁,香氣四溢,辣度剛好有水準!而且勁多蔬菜,有串起的蘿蔔和薯仔、南瓜、蕃茄、小粟米同埋超好味既溏心蛋禁大碗,一個人都食唔晒!臨走仲一人食一個雪糕朋友🐱岡山白桃雪葩,我聞到好香桃味!我🐱日本生乳3.5 窩夫筒,牛奶味香濃,軟滑!原來佢哋主打季節限定日本軟雪糕,路過記得試吓!整體來說,Cp值高,值得推介!❤️❤️❤️
魷魚炸得香脆,海苔味濃,份量多,野味!
主食方面🐱⭐️
可以自選🐱稻庭烏冬/拉麵/飯
湯底🐱原味/椰子湯底/櫻花蝦濃湯
我就叫左炙燒豚角煮湯咖喱❤️烏冬❤️小小小辣3
禁大碗,一個人都食唔晒!
臨走仲一人食一個雪糕
朋友🐱岡山白桃雪葩,我聞到好香桃味!
我🐱日本生乳3.5 窩夫筒,牛奶味香濃,軟滑!
原來佢哋主打季節限定日本軟雪糕,路過記得試吓!
整體來說,Cp值高,值得推介!❤️❤️❤️