2022-09-22
諗住同腦細食個early dinner, 之後去做義工😊但係又想飲杯happy hour,公司在IFC, 所以近近地去咗中環街市尋找美食!見到OpenRice有介紹呢間新開嘅餐廳,comments 唔錯所以自己都過嚟試吓❤️首先每人嗌咗杯白酒,chardonnay & Pinot Grigio, 再配happy hour $138 half dozen oyster 👍🏻 生蠔細細隻,不過好Fresh同海水味重!正❤️之後order 左 煙三文魚海蝦沙律,食咗第一啖已經覺得個醬汁好好食,甜甜地又酸酸地就好帶出咗個海鮮嘅鮮味,當然海蝦夠大隻,煙三文魚唔會太鹹,沙律菜也是高質👍🏻之後上嘅係lobster roll, 本人最愛🦞💗, 同其他lobster roll 不同之處,係個醬汁,佢應該加了honey and mustard, 配埋淡淡的龍蝦肉,好特別! 😊👍🏻最後試埋rib-eye (medium) , 牛肉味重,亦都夠淋身!🥩 脂肪不會太多,分佈一半一半夠平均,mm7 👍🏻 配埋脆卜卜嘅薯條,不過不失啦!值得一讚是員工服務態度也是很好,大部份應該是菲律賓的,他們很友善也面帶笑容,也會跟你
值得一讚是員工服務態度也是很好,大部份應該是菲律賓的,他們很友善也面帶笑容,也會跟你閑談一下!😉
整體來講絕對是中上的食物,人頭$336 來說絕對是性價比高,非常享受的一餐!👍🏻