2023-06-15
今日發現咗間隱蔽嘅好食西式餐廳,位於商場嘅角落位,如果由商場正門入要走到最尾,雖然地理位置唔太好,但係一去到發現幾乎滿座,就知原來人氣極高!餐廳座位闊落,枱同枱之間都有私隱,餐廳有塊好大嘅黑色版,寫畫滿咗餐廳有賣嘅飲品同咖啡,睇得出好有心機👍🏻主菜可以以套餐形式加配飲品,性價比高紅酒汁蒜片牛柳粒牛肉粒份量不少,啖啖都係肉汁嘅滋味,再加上啲蒜片同埋紅酒汁,味道濃郁又香口,真係好開胃!牛肉粒煮得啱啱好,不過就要記得趁熱食。香辣蒜片欖油大蝦意粉(套餐)意粉係幾好食嘅,香辣開胃。大蝦有四隻咁多,好彈牙燒迷迭香羊西冷件薯菜配紅酒汁(套餐)啲羊肉煮得啱啱好,睇到仲有好淺嘅粉紅色,肉質嫩滑多汁,而且羊肉味重,但係一啲唔臊👏🏻👏🏻再加上啲燒迷迭香嘅香味,真係好好食。紅酒汁都煮得好好,酸酸甜甜嘅味道同啲羊肉好夾。同埋都要讚下啲薯蓉同啲煮熟嘅蔬菜都好好食,入晒味。呢個係我今晚最鍾意嘅菜式😋檸檬芝士餅餅面既果凍檸檬味濃郁,又唔會太酸,加上芝士蛋糕嘅味道好濃郁,但又唔會太膩,好滑好嫩,入口即化,好食!整體嘢食好食,會再encore,而且服務質素都很好,侍應都很友善👏🏻
紅酒汁蒜片牛柳粒
香辣蒜片欖油大蝦意粉(套餐)
意粉係幾好食嘅,香辣開胃。大蝦有四隻咁多,好彈牙
燒迷迭香羊西冷件薯菜配紅酒汁(套餐)
檸檬芝士餅