2023-03-22 29 views
一直都想試呢間cafe, 環境真係幾chill😚 最難得係cafe竟然唔收加一🤩 即刻慳返唔少haha🫣 想搵間cafe chill下嘅話, 可以一試, 不過晚市比較早收👀.龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128見IG上面個個都必點, 所以好快已經揀咗呢個, 賣相真係超吸引😚! 有一個兜裝住啲龍蝦湯, 都有啲熱, 比你自己倒入去啲烏冬到😆 過程都幾好玩, 同埋好IGable, 龍蝦湯好好飲🤓 一啲都唔腥, 味道亦好夠, 配上牛油果同埋其他沙律菜, 幾refreshing嘅配搭, 仲有4隻大蝦🫶🏻 烏冬都好滑😛 .味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🍝 $138好多蟹肉同蟹籽, 好正haha 味道都唔錯, 食落幾creamy 勁香蟹味😆 意粉係煙靭彈牙嘅, 味道亦係啱啱好, 好夠味 .雞軟骨餃子🥟 $68呢個個汁好驚艷到我, 應該係柚子醬油, 好香同埋好開胃😭 雞軟骨餃子都幾大舊, 有5大件, 同埋炸得好脆😚 .Affogato☕️ $48話明affogato就梗係咖啡espresso, 加雲呢拿雪糕啦🫶🏻 真係無得輸, 又苦又甜👍🏻.西西里絲咖啡 $58問咗店員飲咩好, 就推介佢哋嘅signature
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128
味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🍝 $138
雞軟骨餃子🥟 $68
Affogato☕️ $48
西西里絲咖啡 $58
問咗店員飲咩好, 就推介佢哋嘅signature 咖啡☕️ 係比較特別的, 味道係酸酸地, 無乜普通咖啡嘅苦, 我唔會話佢好似一杯typical嘅咖啡👀 但如果你好鐘意飲啲酸酸地嘅飲品, 呢杯應該好啱你, 值得一試的👍🏻
Matcha Latte🍵 $47
無得挑剔嘅matcha latte, 正正常常, 抹茶味好濃, 感覺落咗好多抹茶粉😆
📍不籽是咖啡
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖