2023-09-17
好耐無出過食評😂儲咗勁多貨,要慢慢出返先得!呢間位於佐敦嘅餐廳係朋友介紹,係食日式西餐,環境都唔錯👍🏻仲送小食帶子群邊🤤而且服務態度仲好好添🥰💁🏻♀️照燒雞泡魚乾🐡:焗過嘅雞泡魚乾真係無得輸😆沾上少少七味粉同沙律醬,食到停唔到口🫢💁🏻♀️時令炒蜆(蒜蓉辣椒):蜆都幾大隻仲幾多,食落少少辣🌶️,蒜蓉辣椒同炒蜆真係超夾!我仲好似食到有少少香茅味😂💁🏻♀️睡蟹意大利飯:佢好搞笑咁放咗個🦀蟹蓋喺飯上面,面頭仲有用蟹膏煮嘅醬,食落好creamy不過飯就偏硬咗少少🤔💁🏻♀️屠夫牛扒🐮:平時肉眼,西冷就食得多啦,屠夫牛扒真係好少聽,原來佢係🐂牛隻嘅橫膈膜,係牛最嫩嘅部位,每隻牛淨係可以切出一小塊,所以罕有到🪚屠夫自己都唔捨得賣,所以叫「屠夫牛扒」🤗講到咁勁,就睇下係咪咁好食先😚我哋叫咗medium,牛味濃,份量都幾多,但未到好嫩,屠夫吹大咗喎😂💁🏻♀️ 椰皇🥥焦糖燉蛋:呢個真係推介!個燉蛋係凍食,食落好香椰子味,無平時嘅焦糖燉蛋咁膩👍🏻而且好有心咁用個椰子裝住,入面仲有椰肉可以食,成個甜品都好IGable🤤