2019-02-23
我同朋友平時都會間唔中去吓bar飲嘢,順便relax下。因為全部都住港島區,說想搵返近少少嘅bar。雖然佢舖面吾算好大,但佢都幾有feel,啲staff都勁nice,可能因為係外國人,所以特別熱情,會主動同我哋傾吓計。佢哋嘅Menu有好多唔同嘅選擇,佢有啲係得WTF style嘅,而且都有啲係classic,但係加咗好多佢哋嘅元素入去。咁啱個bartender過咗嚟同我地傾計,佢就知我哋有飲開,就話可以根據我哋嘅preference幫我地溝一種最適合我哋嘅自選cocktail。依個係whiskey重少少,所以比較smoky同埋有少少甜。 呢個係Bailey溝比較嘅creamy既,所以佢有少少似雪糕既味。依個係fruity啲,甜甜地,加少少smoky同埋sour。第二round,我地都叫翻menu有既,依個係Gun N Roses。依個比較容易入口,甜甜地。依個係pink mountain 都係比較適合女仔飲。Penicillin Cocktail,我幾鐘依呢個,因為佢有酒味之餘都帶咗honey既一點甜落去。依個係我朋友自選既,所以佢要求比較smoky同埋sweet。咁岩逢星期四既夜晚有
佢哋嘅Menu有好多唔同嘅選擇,佢有啲係得WTF style嘅,而且都有啲係classic,但係加咗好多佢哋嘅元素入去。咁啱個 bartender過咗嚟同我地傾計,佢就知我哋有飲開,就話可以根據我哋嘅preference幫我地溝一種最適合我哋嘅自選cocktail。
依個係pink mountain 都係比較適合女仔飲。
咁岩逢星期四既夜晚有band show,幾有feel。