2019-02-25 230 views
今日放假,同男人去左尖沙咀莆田食晚飯,記得N年前係某一間莆田食過,個時覺得佢地d食物麻麻地,一年後既今日再食番,發覺食物水準好左好多今晚都好多人,好彩我地之前訂左位食飯,因為聽到walk in已經冇位,大約要等到9點先有枱,十分旺場,所以小妹都建議大家訂枱穩陣d,不然好易冇位,因為地方不是很大,好快就滿坐~一坐低,待應就比左一碟前菜和開了一壼菊花茶比我地~d茶好香菊花味前菜: 蠶豆這個不過不失,味道粉粉咸咸的~莆田做緊海蠣推廣$188, 6選2海蠣原來就係蠔,我地都鐘意食蠔就揀左2樣1. 福建特色海蠣煎煎海蠣,面頭布滿蔥花同蠔仔,口感煙韌,味道不錯,不會太粉,好吃如果有醬點埋就完美嗱2. 江口家鄉海蠣湯這個有海蠣、蕃茄、腐竹和芫茜~碗湯都有好多蠔仔,而且蠔仔味道都好出,再加入蕃茄去煲,味道帶點微酸,好開胃興化米粉N年前係某間莆田食過,個時覺得味道好啖今次食番,覺得味道又ok wor,冇之前咁啖~佢地既米粉好幼身,其實都幾岩老人家同小朋友食🤗百秒黃花魚這個魚肉好滑,湯底清甜酥炒芋芯呢個一上枱個時覺得味道怪怪,因為聞落去酸酸地,但食落去又好好味,因為我好鐘意芋香味,芋芯外脆內軟,甜甜芋香味

今晚都好多人,好彩我地之前訂左位食飯,

一坐低,待應就比左一碟前菜和
開了一壼菊花茶比我地~
d茶好香菊花味

前菜: 蠶豆
這個不過不失,味道粉粉咸咸的~
蠶豆

莆田做緊海蠣推廣
$188, 6選2
海蠣原來就係蠔,我地都鐘意食蠔
就揀左2樣

1. 福建特色海蠣煎

煎海蠣,面頭布滿蔥花同蠔仔,
口感煙韌,味道不錯,不會太粉,好吃

如果有醬點埋就完美嗱

福建特色海蠣煎

2. 江口家鄉海蠣湯

這個有海蠣、蕃茄、腐竹和芫茜~
碗湯都有好多蠔仔,而且蠔仔味道都好出,
再加入蕃茄去煲,味道帶點微酸,好開胃

江口家鄉海蠣湯

興化米粉

N年前係某間莆田食過,個時覺得味道好啖
今次食番,覺得味道又ok wor,冇之前咁啖~
佢地既米粉好幼身,
其實都幾岩老人家同小朋友食🤗

百秒黃花魚
這個魚肉好滑,湯底清甜

酥炒芋芯

呢個一上枱個時覺得味道怪怪,因為聞落去酸酸地,但食落去又好好味,因為我好鐘意芋香味,芋芯外脆內軟,甜甜芋香味,

服務員態度有善,
食物味道不錯