2024-05-03
我的好朋友下年跟屋企人移民了,佢話要食盡香港,今次發掘適合聚會及拍拖的餐廳。我地6點都入左,環境好寧靜舒適,左邊仲有好大的調酒吧枱,好岩飲下酒傾計!因為要留肚食甜品,所以今次唔敢食太多野。🌟#芝士蟹肉釀蘑菇將鮮甜蟹肉釀入大大粒嘅鮮嫩蘑菇,突出蟹肉嘅鮮味,咬一口,啖啖鮮味蟹肉,加上芝士的濃香,隨即香味四溢。真係好想一口菇咁食,但真係好熱辣辣,小心燙口。🌟#脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒共有兩塊,一大一小,肉色淡紅有光澤,非常嫩滑,大塊的黑豚扒脂肪比較多,但好香油脂味,唔油膩,好香脆。小豚扒就肉質富有彈性又飽滿。薯條幼身,但好香脆,整體不錯,值得一試。🌟#荔枝手工啤酒及1號手工啤清香既花果味,啤酒花味適中,口感順滑,味道偏甜,酒精濃度不高,幾好飲。另一款酒精味比較淡,更易入口,好適合女士或較少飲酒的朋友試。服務亦好細心,適合飲下酒傾吓計又chill吓。
🌟#芝士蟹肉釀蘑菇
🌟#脆煎濃香西班牙橡果飼厚切黑豚扒
🌟#荔枝手工啤酒及1號手工啤
服務亦好細心,適合飲下酒傾吓計又chill吓。