2022-10-30
環境:有室內室外位置,最近萬聖節,室內位置超多萬聖節裝飾,好有氣氛。室外環境清靜,空間夠大,舒適治癒,可以同朋友輕鬆渡過下午。特點:下午茶值性價比高😚🍫 朱古力雙重奏下午茶 🍫✨$298兩位✨▫北海道帶子黑松露忌廉汁酥盒▫黑松露榛子千層酥▫紅桑子黑白朱古力慕絲蛋糕▫法國鵝肝醬多士配黑松露及焦糖蘋果▫黑松露蛋撻▫抹茶朱吉力泡芙配吉士▫煙燻三文魚卷配黑松露酸忌廉▫70%可可法國朱古力火鍋▫Choco Typhoon (Mocktail)▫Mint Chocolate Kiss(Cocktail)❣️經典三層架造型下午茶,優雅高貴。打卡靚靚🤭❣️最好食係70%可可法國朱古力火,火鍋可以點棉花糖水果食,醇厚朱古力漿充斥口腔嘅感覺超正🤭❣另外黑松露榛子千層酥都超級正,好新鮮好香脆,好有豐富層次應。我個人建議想好食啲可以將千層酥蘸落火鍋幾秒再拎出嚟食😚 口感更多變化❣甜點我鐘意黑松露蛋撻,蛋漿好滑,黑松露微咸,更帶出蛋漿甜香,唔會好漏❣Tea set 包左2杯朱古力飲品,Choco Typhoon係朱古力沙冰,朱古力味出,甜度適中。Mint Chocolate Kiss係薄荷朱古力酒,入口清涼
🍫 朱古力雙重奏下午茶 🍫
▫黑松露蛋撻
▫抹茶朱吉力泡芙配吉士
▫煙燻三文魚卷配黑松露酸忌廉
▫70%可可法國朱古力火鍋
▫Choco Typhoon (Mocktail)
❣️經典三層架造型下午茶,優雅高貴。打卡靚靚🤭
❣甜點我鐘意黑松露蛋撻,蛋漿好滑,黑松露微咸,更帶出
蛋漿甜香,唔會好漏