難得平日有一天假期不用上班,趁着好天氣到西貢走走 下午一點來到西貢海旁的這間 deer coffee,感覺環境不錯,決定試試 我們點了兩份午市套餐,可以優惠價加埋飲品柚子茶:少少甜,唔會掩蓋咗茶味,清清地又潤喉白汁蟹肉意粉:蟹肉份量好多,鮮味有點被胡椒味蓋過,記得撈吓啲意粉,因為白汁喺晒個底,撈勻會好味好多Matcha latte: 拉花拉得好靚,綠茶味都夠濃郁,奶泡又夠滑煙三文魚鮮果沙律:因為覺得兩份澱粉質太Heavy,所以叫咗一份沙律,份量幾慷慨,煙三文魚和鮮果蔬菜都好新鮮,加埋少少酸甜醬汁,好開胃New York cheese cake: 是日和朋友預祝生日,沒有訂位,即興來到這間餐廳,店員好好人,幫我寫咗 happy birthday message,仲寫得好靚,我哋都食得好開心,覺得呢度好舒服,下次到西貢都會再來
難得平日有一天假期不用上班,趁着好天氣到西貢走走

我們點了兩份午市套餐,可以優惠價加埋飲品

柚子茶:少少甜,唔會掩蓋咗茶味,清清地又潤喉

$140 (Lunch)