2021-09-18
今日去咗試過西班牙菜,有outdoor 嘅位置 感覺好浪漫!如果唔係夏天就揀左坐出面了之前喺網站上面見到佢個乳豬就已經覺得好吸引佢個乳豬都要188 ,叫咗之後要啲時間先至上到嚟,但係上黎嘅時候就熱辣辣,豬皮仲脆卜卜。佢同中式乳豬有啲唔同嘅就係:中式乳豬個皮可能會俾佢厚一啲,而佢就好簿好脆,中間亦都冇乜嗰層厚厚嘅脂肪喺度。另外因為佢揀嘅位置好似係豬髀,所以啲肉超滑超嫩,好正跟住佢個意粉呢就偏乾身少少,但啲粉一啲都唔會煮到過晒龍。另外佢嗰個白汁識落都唔會覺得太過膩,上面仲有啲類似西班牙火腿嘅肉,同埋一啲菇,佢嘅菇都唔係d 大路嘅菇,份量足除此之外仲叫咗一碟雞翼,碟雞翼真係甜甜地,好好味。另外仲叫咗一個芝士面包薯條,想來嘅時候先發覺份量比想像中多,啲芝士仲熱辣辣,可以做到拉絲嘅效果我仲加多左杯mango flavor 嘅飲品, 唔會過甜,很喜歡,好嘆
之前喺網站上面見到佢個乳豬就已經覺得好吸引
佢個乳豬都要188 ,叫咗之後要啲時間先至上到嚟,但係上黎嘅時候就熱辣辣,豬皮仲脆卜卜。佢同中式乳豬有啲唔同嘅就係:中式乳豬個皮可能會俾佢厚一啲,而佢就好簿好脆,中間亦都冇乜嗰層厚厚嘅脂肪喺度。 另外因為佢揀嘅位置好似係豬髀,所以啲肉超滑超嫩,好正
除此之外仲叫咗一碟雞翼,碟雞翼真係甜甜地,好好味。